Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Έχετε Τρίχες στο Πιγούνι; Δείτε 7 Σημαντικά Προβλήματα που Μπορεί να Κρύβονται Πίσω από Αυτό.
Τα μαλλιά μιας γυναίκας είναι η δόξα της! Αλλά ενώ τα παχιά, υγιή μαλλιά στο κεφάλι δίνουν μια ωραία εμφάνιση, είναι σίγουρα μια εντελώς διαφορετική ιστορία όταν μεγαλώνουν τρίχες στο πηγούνι.

Ενώ όλοι έχουμε τρίχες που βγαίνουν σε αμήχανα μέρη, τις περισσότερες μπορούμε εύκολα να τις κρύψουμε και, το σημαντικότερο, απομακρύνονται εύκολα.

Οι τρίχες στο πιγούνι, από την άλλη πλευρά, φαίνονται στο πρόσωπο μιας γυναίκας. Και μερικές φορές ίσως να αποτελεί ένδειξη για κάτι σοβαρότερο που συμβαίνει στο σώμα της.

Είναι φυσιολογικό να έχετε τρίχες στο πιγούνι;


Μην ανησυχείτε για δυο τρεις τρίχες που εμφανίζονται κάθε μήνα. είναι απόλυτα φυσιολογικό.


Οι παραπάνω τρίχες όμως θα πρέπει να σας ανησυχήσουν. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο ιριδισμός είναι μια κατάσταση όπου οι γυναίκες αναπτύσσουν δύσκαμπτες, μαύρες τρίχες σε άτυπα σημεία.

Δεν είναι επικίνδυνες από μόνες τους, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας προσπαθεί να σας πει κάτι σχετικά με ένα μεγαλύτερο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

# 1: Γενετική


Πολλές φορές η αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο αποτελεί οικογενειακό ή φυλετικό χαρακτηριστικό, το 50% περίπου των περιπτώσεων οφείλεται στην επίδραση των ανδρογόνων στο θύλακο της τρίχας.


# 2: Μη ισορροπημένες ορμόνες
Εάν πρόκειται για δερματολογική εκδήλωση ορμονικής αιτιολογίας, τότε εμφανίζεται ως παχιά τρίχα με ανδρογενετικού τύπου κατανομή, δηλαδή πηγούνι, λαιμός, αλλά και αλλού στο σώμα, όπως στο στέρνο, στις θηλές, στην κοιλιά, στη μέση, στα χέρια.

Ακόμα, στην δεύτερη περίπτωση μπορεί να συνυπάρχει ακμή, αραίωση των μαλλιών, διαταραχές του κύκλου, όπως συμβαίνει σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν οι ορμόνες, αλλά μερικές φορές μια ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει τριχοφυΐα σε περιοχές που συνήθως ορίζονται για τους άνδρες.

# 3: Ηλικία


Η ισορροπία των ορμονών στο σώμα μας αλλάζει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Στην ηλικία της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες αρχίζουν να παράγουν λιγότερα οιστρογόνα.Εάν η ανάπτυξη των τριχών σας άρχισε γύρω από αυτή τη φάση στη ζωή σας, σίγουρα έχει να κάνει με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο σώμα σας.


# 4: Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών


Αν η ηλικία δεν εξηγεί τις τρίχες στο πηγούνι, είναι πιθανώς μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και μπορεί να έχει βαθιές επιπτώσεις στην αναπαραγωγική σας υγεία και στις ορμόνες σας.Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ακανόνιστες περιόδους, προβλήματα απώλειας βάρους, στειρότητα και μερικές φορές κύστεις ωοθηκών.


Χαρακτηρίζεται συνήθως από κύστεις ωοθηκών, οι οποίες παρεμβαίνουν σε αυτά που θεωρούνται κανονικά επίπεδα παραγωγής οιστρογόνων. Εάν τα παραπάνω συμπτώματα σας περιγράφουν, μιλήστε στο γιατρό σας.

# 5: Σύνδρομο Cushing


Η υπερβολική τρίχα μπορεί μερικές φορές να συνδέεται με μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Cushing, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα για τα Επινεφριδιακά Νοσήματα.

Αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στην κορτιζόλη, της ορμόνης του στρες. Είτε τα επινεφρίδια σας παράγουν πάρα πολύ από μόνοι τους, ή η παραγωγή τους επιταχύνεται από ορισμένα φάρμακα αρθρίτιδας ή άσθματος.

Χαρακτηρίζεται επίσης από ραγάδες, αύξηση βάρους και σε ορισμένες περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν υποπτεύεστε ότι έχετε συμπτώματα.

# 6: Συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων


Ορισμένες τρίχες προκαλούνται από τη συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων, μια κατάσταση που συνήθως διαγιγνώσκεται κατά τη γέννηση.

Στους ανθρώπους αυτούς λείπει ένα βασικό ένζυμο που εκκρίνει ορμόνες από τους επινεφρίδιους αδένες τους. Ως αποτέλεσμα, το σώμα παράγει περισσότερες αρσενικές ορμόνες, γεγονός που προκαλεί την ανάπτυξη της τρίχας.

# 7: Εγκυμοσύνη


Μια από τις μεγαλύτερες ορμονικές αλλαγές που μπορεί να υποστεί ένα σώμα της γυναίκας είναι η εγκυμοσύνη. Κάποια ασυνήθιστη ή υπερβολική ανάπτυξη τρίχας δεν πρέπει να ανησυχεί μια έγκυο γυναίκα.

Αυτές οι ορμονικές μετατοπίσεις είναι συνήθως προσωρινές και οι τρίχες υποχωρούν όταν η χημεία του σώματος ισορροπεί ξανά.Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες στο πηγούνι;


Πιο μακροπρόθεσμες λύσεις είναι η απομάκρυνση με λέιζερ. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την καλύτερη λύση για το πρόβλημα σας.


πηγη