Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Ο γιατρός ποτέ δεν την προειδοποίησε για τις συνέπειες. Δείτε την τραγική κατάληξη αυτής της κοπέλας μετά από πλαστική επέμβαση!
Μια γυναίκα απέκτησε “ακραίες” ουλές στο πρόσωπο μετά από επέμβαση στην οποία ισχυρίζεται ότι δεν συμφώνησε. Η 41χρονη Tammie Stanley απέκτησε εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο το σώμα της, όταν παγιδεύτηκε σε φωτιά όταν ήταν 8 εβδομάδων.
Κατά την διάρκεια της ζωής της έχει κάνει πάνω από 40 επεμβάσεις σε διάφορα νοσοκομεία για να μπαλώσει το δέρμα της.

Αλλά τον Ιούλιο του 2014, όταν νόμιζε ότι θα ήταν η τελευταία της επέμβαση, ο χειρούργος αποφάσισε να της κάνει δερματικό μόσχευμα χωρίς να πάρει την έγκριση της. Ισχυρίζεται ότι η επέμβαση έγινε στο John Radcliffe Hospital στην Οξφόρδη και από τότε έχει κλειστεί στο σπίτι.

H επιτροπή που διευθύνει το νοσοκομείο απολογήθηκε για “κάποιες πλευρές” της θεραπείας της και της έχει προσφέρει πενταψήφια αποζημίωση.

Η Stanley είπε: “Αυτή υποτίθεται ότι θα ήταν η τελευταία μου εγχείρηση – θα την έκανα και θα τελείωνα, γιατί θα είχα τελειώσει με τις ουλές μου. Μεγαλώνοντας με ουλές από εγκαύματα, απλά συνηθίζεις την ζωή.


Δεν με μεγάλωσαν κλεισμένη μέσα και ήμουν πάντα από αυτούς που δεν παρατηρούσαν ότι ο κόσμος με κοίταζε, ήμουν πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου. Η τελευταία επέμβαση όμως μου άφησε περισσότερες ουλές και στις δύο άκρες του στόματος και άλλαξε εντελώς την εικόνα του προσώπου μου.”

“Οι ουλές είναι άσχημες. Είναι απαίσιες και αηδιαστικές και πιο έντονες από τις ουλές που είχα πριν. Δεν είναι ουλές που μπορώ να καλύψω – είναι στο πρόσωπο και δεν μπορείς να τις κρύψεις.” Οι γιατροί την έστειλαν στο John Radcliffe Hospital για την τελευταία όπως νόμιζε επέμβαση, ώστε να βελτιώσει το σφίξιμο γύρω από το στόμα της τον Ιανουάριο του 2014.Της συνέστησαν να κάνει επέμβαση z-plasty, μια τεχνική πλαστικής επέμβασης που χρησιμοποιείται για την βελτίωση της όψης των ουλών. 7 μήνες αργότερα έκανε την επέμβαση, αλλά οι γιατροί συνάντησαν ένα πρόβλημα. Κατά την διάρκεια της επέμβασης, βρήκαν ουλώδη ιστό γύρω από το στόμα της – που σήμαινε ότι η επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει.

Ο χειρούργος αποφάσισε να πάρει δερματικό μόσχευμα από τον λαιμό της για να καλύψει την ουλή – παρ’όλο που εκείνη δεν είχε συμφωνήσει σε αυτό. Αυτό δημιούργησε μια νέα ουλή 9 εκατοστών στον λαιμό της, ένα σημείο που δεν είχε επηρεαστεί από τα εγκαύματα.
Όταν ανέφερε το περιστατικό στο Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust, την επιτροπή που διοικεί το νοσοκομείο στο οποίο εγχειρίστηκε, έλαβε πενταψήφια αποζημίωση. Η Stanley, η οποία μένει με τον 46χρονο σύντροφο της, John Bishop, είπε: “Αν είχε γίνει η σωστή εγχείρηση, θα υπήρχαν ακόμα ουλές, αλλά θα ήταν εύκολο να τις κρύψω με μακιγιάζ.

Έχω ξανακάνει z-plasty, κι έτσι ξέρω πώς υποτίθεται ότι είναι μετά. Δεν ήθελα δερματικά μοσχεύματα στο πρόσωπο μου και τα απέκτησα χωρίς να δώσω έγκριση ενώ ήμουν αναίσθητη. Τώρα νιώθω ότι έχει φύγει ένα βάρος και η αυτοπεποίθηση μου βελτιώνεται αργά. Αν δεν είχα την υποστήριξη του John, ο οποίος πέρασε αυτό το μαρτύριο μαζί μου, η αυτοπεποίθηση μου θα ήταν ακόμα πεσμένη.”Πρόσθεσε ότι βασιζόταν στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου) όλη της την ζωή, αλλά μετά την εμπειρία της, διατηρεί επιφυλάξεις για μελλοντική επέμβαση. Η επιτροπή παραδέχτηκε ότι οι χειρούργοι δεν κατάφεραν να σκεφτούν, προτείνουν ή συζητήσουν μαζί της εναλλακτικές επεμβάσεις που θα ήταν πιο κατάλληλες από τα δερματικά μοσχεύματα και θα είχαν διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Ένας εκπρόσωπος του Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust είπε: “Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία για την κυρία Stanley. Η επιτροπή θέλει να απολογηθεί για κάποιες πλευρές της θεραπείας της οι οποίες δεν εκτελέστηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Της απευθύνουμε συγγνώμη για τον πόνο και την δυστυχία που της προκάλεσε.”

Η Amy Kirk, δικηγόρος της Fletchers Solicitors, είπε:

“Η επιτροπή αποδέχτηκε επισήμως την ευθύνη για το ότι δεν έλαβε έγκριση από την Tammie για την επέμβαση δερματικού μοσχεύματος και παραδέχτηκε ότι προκάλεσε επιπλέον ουλές στο πρόσωπο και το λαιμό της, μούδιασμα και αλλοιωμένη αίσθηση.

Δεν κατάφεραν να σκεφτούν άλλες χειρουργικές τεχνικές οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει στην βελτίωση της κατάστασης της Tammie, αντί να την κάνουν χειρότερη. Ελπίζουμε η αποζημίωση να συμβάλει με κάποιο τρόπο ώστε η Tammie να ξαναχτίσει την ζωή της.”